Att skriva till tomten.


yey, snart dags för konsumtionens högtid eller något sådant och jag som är en sucker för fina saker går bananas när det är dags att skriva önskelista. Det finns så otroligt mycket jag vill ha-a-a just nu och om jag ska vara vettig så måste jag erkänna att jag vet att jag inte blir lyckligare av materiella ting men kanske lite, lite snyggare (och faktiskt känns världen lite tjusigare trots att det blir typ precis tvärt om). Det här är vad som står på listan jag från och med nu alltid bär med mig i jackfickan in case of att jag springer på tomten.

1. Ett smyckesfat av något slag med mycket plats för tjusiga ringar och fancy örhängen
2. Bad ass shotglas. Gråter nästan så gärna jag vill ha dessa
3. Bomberjacka med glittertrådar. Jag hör änglar sjunga!
4. En peplum-topp trots att det enligt konstens alla regler inte är det ultimata på min kroppstyp
5. Löskragar både till fest och vardag.
6. V&R Flowerbomb eller annan blommig (men inte utan tyngd- viktigt!) parfym
7. Ett schnyggans Ifån-fodral. Förslagsvis detta? Eller annat blått? Gärna i favvofärgen teal!
8. Oohlala, pengar till ipad tas tacksamt emot.
9. Ombre-strumpisarna till vänster!

Andra saker jag skriker högt av förtjusning åt är doftljus, presentkort, spotify-premium, underkläder, leopardmönstrade löpbyxor, en egen resväska(!), massage eller kanske bjudning på chopchop? Sådärja, nu finns inte längre några ursäkter att köpa en kass present till mig!

Att ha 100% söndag.

Ja, idag vart det visst lite disigt/dimmigt och vinterbitig kyla. Bästa vädret näst efter strålande sol och lagom-värme tycker jag. Och dessutom- vem kan låta bli att fota när vädret är såhär. Jag känner iver i helahela kroppen och är snabb som tusan på att rycka åt mig kameran, dra på gummistövlarna och kila ut på åkern. Även fast jag har en sinnessjukt trött dag idag, igen.


kan jag dra den där om att det är söndagskväll och därför inte mer än rätt att ligga i soffan och draa sig resten av dagen? Det kan jag väl, oavsett vilken dag det är?
 

Att vara fredagspepp.

H e r r e g u d  vilken trött dag! Trött och mjuk och seg. Klev upp alldeles för tidigt för att dela med mig av åtta rör blod och ännu lite till på vårdcentralen och lindade direkt in mig i täcket À la burrito när jag kom hem igen. "Ska ba-a-a-ra ligga femton minuter!". Hmf!

och efter det vart jag aldrig riktigt mig själv

jag har varit vimmelkantig och gäspig precis hela dagen, trots blåsig power walk i hetsigt tempo och eftermiddagsdejt med nyfärgade Fröken Retro. Men shit happens osv och nu är det hemmakväll och då är det ju faktiskt lika bra att jag har sömnen redo i kroppen.

så nu kör vi fredagskväll och gör absolut ingenting- hurray!

Att trilla av stolen så gott!

Jag orkar inte ens beskriva hur god sju-timmars-glassen var! Men låt oss säga att pappa upprepade "Ben&Jerry´s- släng dig i väggen" som något slags mantra. Och att jag mycket väl skulle kunna tänka mig att moffa ner ansiktet i glasspaketet för att få i mig så mycket som möjligt på minsta möjliga tid. Väl värd sitt jobb. Dulce de leche-glass alltså!

Och receptet? HÄR!
Att ta helg!

Jippie-kay-ey nu har jag helg och jag ska ta mig tid för att laga/koka/baka(?) dulce de leche-glass med rostade hasselnötter (folks, den tar sju SJU! timmar att göra!) och lyssna in mig på bo kaspers nya. Hittills har vilket år och jag är vacker ikväll kvalat in på spotifylistan bland favoriterna. Och Världens ände- såklart- som jag tycker har det där klassiska "bo kaspers-soundet". Och nya skivan blir en av de bättre när man hört kommentatorspåren även om New Orleans (och Kaos, på sitt sätt) är det bästa de gjort- tycker jag.

Så ja: femdagarshelg, lyxglass och bo kaspers alltså. Känns helt okej!

Att ha veckoslut.

Fredag idag igen, ja, och jag har jobbat kvällpass- såklart. Men ändå: är inte de kvällarna topp tre iallafall? När man landar hemma i soffan någongångefternio och det spritter i fötterna eftersom man inte kommit sig för att köpa ett par ordentliga arbetsskor och man äntligen, ÄNTLIGEN får hugga in på ostbågspåsen (och spikmattan, mah gadd räddaren i nöden!)

Och tidigare idag, innan jobbet? Funderande om vart nästa resa går (hade eventuellt tänkt London eller Israel. London får vi se hur det blir med men Israel får nog vänta lite, ja), lite fredagsshopping och adventspyssel.
 
Nej, jag är inte förbannad på julen eller osams med tomtefar bara väldigt förtjust i grått!

Att vänta mini-rutor.

 
  
Rut är på tjocken och visst klär hon oerhört bra i lite kurvor?! Damn you´re preggielicious! Första bebismagen förevigas såklart ♥ och om några veckor kommer de små.

Att leva "the busy life of Bella" osv osv.

Ljuvliga freeedag idag och jag har jobbfri kväll- wihoo och vi firar med utgång och innan dess pizza av den bästa sorten! Dålig updatering här på blögga i veckan och jag kan absolut inte lova att skärpa mig för swebank har sagt åt mig t.r.e gånger om att jag har en mindre söt trojansk ponny i datorjäkeln (som jag borde sluta använda och istället köpa mig en ipad). och jaha, där trillade poletten ned kring varför den betett sig som den gjort sedan fyrakansketremånadertillbaka.

Och framtiden? Nej den har jag ännu inte planlagt och jag vågar till och med påstå att det kommer ännu mer erbjudanden och chanser och saker jag vill göra föra varje dag som går. Jag är helt enkelt lite vilsen och "livet kom emellan" och allt det dära men det löser sig med tiden och livet kommer aldrig sluta komma emellan


Att visa lite sovrum.


Sovrummet som det ser ut efter lite möbelbyten, målning och pyssel. Där har vi det "vita skåpet" också!

Att vara klaaar med det vita "skåpet".

Ungefär sexton timmar senare och mammas gamla skåp är nu vittvittvitt. Hur man snabbast sänker en gammal möbels värde, typ. Yadayada. Vill jag måla skruttmöbeln, använda den och "sänka värdet" måste väl det vara bättre än att låta den stå kvar smutsig och full med spindelnät i källaren med sitt höga värde?! Det var ju ändå inte så att vi tänkte sälja den. Förstår noll av "Värde-resonemanget".

Sen, när man väl kånkat upp detjävulskttungaskåpet från källaren till våning två (hej och välkomna ryggsmärtor!) så ordas det om att jag borde slipa ned det ordentligt för att få bort alla ojämnheter och vattenskador. Men nej! De där vattenskadorna har jag minnen med och ojämnheter är ju halva saken med att ta ett gammalt skåp.
Och dessutom- är det du eller jag som målar?!

Inser nu att jag skrivit skåp genom hela inlägget. Nej, det är en byrå. och ja, jag är ganska trött och har ont i ryggen och hundra blåsor på händerna av de fyrtioåtta rostiga, sneda skruvarna jag tagit bort och återigen skruvat dit. Men fint- det vart det! Kan nästan lova att visa imorgon. Eller så kollar ni in Instagram serrni!


Att älska torsdagar.

Jisses vilken bra torsdag, novembermorgon, nästanhelgseftermiddag. Jag har alltid gillat torsdagar lite extra. Om det beror på att det är fredag imorgon eller att jag genom åren haft både ridlektioner och dans på torsdagar vet jag inte. Men idag? Först sovmorgon- sedan lite till, ännu lite mera och ytterligare arton minuter och SEN mot IKEA för att spana in julpynt och äta gofrukost. Där fanns en hel del fint men jag kan tycka att det ännu är lite tidigt med allt det juligaste så jag håller mig till sådant som ljusar upp vilken höstkväll som helst. Värmeljus, ljusslingor och pysselmeterial. Man kan ju tycka att en torsdagsmorgon är en hyfsat smart tid att åka på om man inte vill riskera trängsel och ändå träffade jag på ungefär alla jag känner. Alla jag känner som bor kvar i stan dvs.

Supermegastress för att hinna i tid till jobbet fast jag inte jobbar idag och slöande plus fika med kollegorna. Känns så himla konstigt fast ändå inte alls att hänga på jobbet utan att få betalt. hepphepp vidare till vårdcentralen där jag sprang förbi "någon-från-det-förflutna" som jag inte sett på år och den där ilande känslan gick genast genom kroppen och jag ville helst inte alls bli sedd fast jag vet att jag inte är den som borde vika.

och som alltid slutar IKEAbesök i ommöblerande, pysselryck och kanske tillochmed målning. Fast jag hinner inte allt ikväll, men det är ju en dag imorgon med!