Att lyssna till sina vänner.

Eftersom det är "alldeles för lite jag" på den här bloggen tyckte jag att det passade
alldeles yppeligt med inte mindre än tre bilder på mig. Förstå att det snart är förstajuli och
min hy är i ungefär samma nyans som mitt hår, dvs vitt.
Och vad har jag gjort idag då? Jo jag har, precis som sist jag uppdaterade, tillbringat dagen på sofflocket mumlandes. "Jaaha, Flora, när ska det bli fint väder?! Är inte Juni en sommarmånad?" och "du var en än tillknäppt en". Sedan har jag också hittat tillbaka till min spotify-lista "LOVE" som skapades en sen sommarkväll* hos mig för något år sedan. Bästa uppsalagänget var på besök och listan skapades på mitt inlogg utan att jag visste om det.

Det är så tydligt. Vem som lagt in vilka låtar. 

Lite Norah Jones, Enya, The Ronettes, Sting, Bruce, Miss Li, Brolle, The Goo goo dolls, The Fray, 30 seconds to Mars, Etta James och allt du kan tänka dig. Så tydligt.

Vi är så roligt olika, allihop. Det finns egenskaper jag älskar och avskyr. Och kanske därför är det den bästa kombinationen? Gott och blandat
 
 
 
(håkan var också med på listan...från början. Men han tog jag bort. Någon måtta får det vara!)
*Samma kväll som Rubik-skämtet kom till. FYI

Att ha höstdag.

Hujedamej vilken morgon! Regnet öser ned i den takt att släpkärran ute på gården förvandlats till någon slags industriell version av ett fågelbad. Alltså- det regnar mycket!
Jag och hundarna är överens om att regn är ett mycket obehagligt väder. Helst går de inte ut alls och jag har inte hjärta att tvinga ut dem. Istället ligger vi i soffan och snarkar ikapp.

Så. Det är måndag och vädret är hemskt. Men det går över och så länge
underhåller vi oss med pannkakslunch och leversnittar. Vad annars?

Att vara shoppinghungrig.


Idag har jag och Carrocoche gjort stan (sist jag var där var vid studenten, galet!) och ett besök på Lager 157 var inplanerat. Jag har haft höga förväntningar på stället men oh my sweet appelpie vad bra.det.var! Min stil mitt i prick. Om de haft inredning också skulle jag flyttat in. 


En sval sjal (hah! Insåg nu, efter att ha läst inlägget mångamånga gånger att ni förmodligen kommer tro att detta är en särskrivning. Men jag menar sval sjal. Sval svalsjal!) och ett par nya solglasögon var det jag tillslut bestämde mig för. Förutom det hittade jag också en mjuk hemmamysartröja och en fin sommarklänning som jag klappade på och pratade varsamt med. "Om jag känner att jag absolut behöver ha dig får jag väl komma tillbaka senare. Nästa vecka- ja, så får det bli" för jag kände mig tvungen att hejda köpartankarna lite pga senaste månadens shoppingmaraton. 

Iallafall, dit åker jag flera gånger! Kanske redan nästa vecka

Att ha lördag hela dagen.

Hur mosig i huvudet får man vara en sommarlovslördagsmorgon? Alldeles matt i både kropp och knopp. Som bakfull på skratt, "tycka om-känslan" och prat inpå småtimmarna. 

Idag är jag mest fokuserad på att äta glass och semestersurfa. Och sakna familjen. Känns som en bra midsommardag med lagom mycket aktivitet. Stort plus på vädret också! Kanske hörs vi senare

Att bruda sig.

Hörrni, dålig respons på förra inlägget! "Bara" Therese som svarade att hon försöker hålla sig upptagen och inte tänka så mycket. Låter skönt- förvisso. Själv jobbar jag en del och spenderar resten av tiden i soffgropen. När det regnar rullar jag tummarna och ber om fint väder och när det ÄR fint väder springer jag omkring likt en yr höna och viftar dramatiskt med en tidning för att få luft. Alltså jag klarar inte megavärme! Klibb, solexem och vätskeförtäring i 10L nivån är.inget.för.mig.

...vart gömde jag fläkten förra sommaren?!

Och ikväll jobbar jag upp min brud-o-meter genom att epilera, silverschampoonera, inpacka, noppa, återfukta, färga bryn och fransar osv osv. Den dära ansiktsmasken på bilden lovar att återfukta ansiktet genom att värma upp porerna och öppna dem (?) och visst tusan värmde den! Vore kanske något att kladda i fejjan tidiga vintermornar när man står ute vid bussen klockan "aaalldeles-för-tidigt" och fryser näsan av sig.
 
Jag ger det en till chans. Skam den som ger sig!
"Vad sysselsätter ni er med under lata sommardagar?"

Att vara vilse bland veckodagarna.


Jaså det är måndag säger du? Här hemma har jag redan vant mig med "sommarlov" (dvs tiden mellan student och sommarjobb) och allt går i semestertempo. Om dagarna roar jag mig med att shoppa klänningar på löpande band (ibland annat fint...också!) och idag har jag dessutom gjort det jag brukar när jag är hemma ledig; lagat mat, bakat, vispat och kokat. Jag provade ett nytt recept på rabarberpaj som enligt rykten ska vara hejkomochhjälpmig-god som vi hade tänkt ha till imorgon efter killarnas skolavslutning. Men vem orkar vänta? Den hugger vi in på nu istället, så fort min överambitiöst hemmagjorda vaniljsås är klar.

Ja jag säger då det. Har man ingen skola får man sysselsätta sig med annat.
Imorgon föreslår jag garderobsrensning.

Och ni då? vad gör ni om dagarna nu när skolan är över och man kan
tillbringa dagen helt som sig själv i sina bästa dar á la semesterfirarversionen?Att veta vad man gillar.


Här var det shoppingmaraton! Direkt när jag såg det här halsbandet på nätet visste jag att jag behövde ha det. Kring min hals/i min hand/som prynad i hemmet. Jag skulle ha det. Sjukt svårt att hitta inreallife, dock. När jag väl gjorde det hoppade mitt hjärta till och det kändes som kärlek. Det skriver jag inte för att det ska låta vackert...det var verkligen så! Och vem tackar nej till lite vardagsromantik? Hah, INTE jag.

Nu är det mitt och jag kan inte släppa ögonen från det. My precious!

Kanske inte halsbandet jag slänger på mig till vardagsjeansen när jag ska ned till jobbet. Men med mina andra nya shoppingfynd eller shorts+enkel topp kan det bli fint.
Antingen något med vågad urringsning eller något högre, tänker jag mig.

och om jag inte vågar bära det in public, såattsäga, passar det ypperligt som inredning, eller på en fotografering jag har i mitt huvud (som jag hoppas få lite struktur och ordning på).


Att föredra iittala.


Jag kan bara förklara det här med att jag bor ruskigt nära Iittala-outleten och att jag är bra på att skämma bort mig själv. Och en rökigt dimgråblå lykta att komplettera samlingen med kan väl inte skada någon?! När jag ändå var förbi för att handla studentpresent liksom. Tjahopp, klart jag skulle ha den!
Nu har jag alltså fyra och jag ogillar jämna antal.

Tur att jag såg ut en fin en i affären som skulle passa med dessa.


Att ha tagit studenten II


Färgtemat för dagen löd: Mycket Bella, mindre traditionsenligt.
Dvs rosa, ljusblått och vitt á la barndop.

Spretiga bilder från stora studentdagen. En del fotade av mig och andra inte- men så får det bli! Champagnefrukost med gänget, utspring och mottagning i en salig röra. 


Att fira en nittonåring.


Idag var det dags att fira "klassens trädkramare" aka Tess; så klart gjordes detta på hennes vis och vi överraskade med picknick på den offentliga bondgården i stan. Getter fotades, hästar klappades och givetvis fikade vi. Det här är förmodligen det bästa sättet att tanka energi på- att träffa sina vänner som känner en utan och innan och vet mer om dig än vad du själv gör. Och jag tänker inte släppa de bara för att vi inte längre går i skolan tillsammans! Nono.
 


Vi åt gott och mulade godsaker som bara vi kan. Delikatesser som definerar vår vän och sådant. Och så fyllde vi i boken hon fick i present. och pratade minnenHelt plötsligt känns det inte så pjåkigt att ha dagarna fulla med sommar och ledighet.


Att ha tagit studenten.


Och nu? fullkomlig tomhet. Precis som jag förberett mig på. Studenten12 var en av de bästa dagarna i mitt liv och allt var så fint ordnat, får ont i hjärtat och dåligt samvete över hur många som lagt ner tid och själ i detta. Och nu är det över. Skolan, dansen och annat mitt liv varit fyllt med.

Förjävla skönt och tråkigt. Så himla mycket förberedelser och poff är det slut. Alla spänningar kan släppa och jag har lov nu, föralltid. Tills jag hittar något bättre. Nu vill jag umgås med mina härliga familjer och landa i det här. Jag är fortfarande uppjagad, stissig och förvirrad om än i en segare version jämfört med igår.

Lite samma känsla som efter en resa med tre vänner.
Vilken tur att vi inte bokat in någon studentresa- tänk tomheten efter en sådan!


Att lägga känslorna i en tombola och veva kring.

Två dagar kvar till student2012 nu. Jag borde skriva något mycket inpirerande och minnesvärt kring detta faktum men nej, ibland går det bara inte, vissa dagar är det som att man måste locka ur orden ur mig med en kanelbulle eller två. Men jag kan ju försöka utan.
Det känns: Skönt! Faktiskt bara skönt.

Det klart att jag kommer sakna mina fem och ibland kommer jag känna mig ensammast i världen och vilsen för att jag inte vet vem jag är eller vad jag vill göra och inte har någon som talar om det för mig. Men det kan jag inte tänka på nu. Nu vill jag bara ha sommar så jag kan få bära galna turkietklänningar och gå på grillkvällar och bjuda hem på trädgårdspicknick och få arbeta och tjäna pengar och starta projekt och ligga hemma raklång på soffan med flickorna (hundarna!) kring mig och vicka tårna och hitta mig själv? 

Det är förbaskat ovanligt att jag inte lever i nuet men det har vart mycket framåtlängtande för min del den senaste månaden. Till cirkusen är över och jag får landa. Så ja: jag längtar ofantligt mycket till studenten.