Att spendera pengar man inte har.


Så det kan gå, så det kan gå- lite halvspontant drar jag mig nu in mot stan för att svänga mina lurviga och sätta sprätt på kontokortet. Både glitter och målade läppar på minsann. Gala!

Att vara hemma igen.

Åter tillbaka på svensk mark sedan igår kväll och idag vankar jag runt här hemma med efter-rese-ångest. Jag hatar den och fattar inte varför jag drabbas varenda gång?! Jag borde verkligen växt ifrån det. Tur iallafall att jag har tvätt att tvätta (ooh, så jag längtat efter nytvättat!), taxfree-toblerone att goffa och en massa framtidstjabbel att ordna upp. Och nytt piffpiff att prova. Och en mormor att fira (och en kär carrocoche, men det får vi ta senare!)

Jag är inte den som tackar nej till hemmamys, galej och gottis. Även om jag nog hade föredragit att vara kvar utomlands. Really!

Att praktisera "Carpe diem"

hejhejhej, hemskt mycket hej! Har har jag det bra och det var alltsa i Arguineguin/patalavaca vi hamnade. Har solar vi (...inte sa mycket. Forstar inte grejjen med att pressa i solen?!), badar (...inte sa mycket heller, det finns val hajjar i atlanten?!), dricker sangria (...ganska mycket) och ovar oss i "caaaarpe diiiiiem". Varvar lite med "hakuna matata" och "bueno dia!" och dar har vi var resa i ett notskal. Och eftersom ungefar precis alla mina vanner planerar att lamna mig sa tanker jag kanske inte komma hem. bah saattenivet. 
 
Eller okej, det kanske jag gor anda

Att åka till något varmare ställe.


Ja jag sa ju det, plötsligt sitter jag där och har bokat en vecka till grekland. Nu äre gjort! Förvisso inte alls till Grekland och inte en vecka utan två. Men lika bra det. Att bre på medan man kan. När annars skulle jag åka två veckor utomlands än nu? Mellan jobb, semester och högskola.

Så imorgon (eller i natt snarare, vem kallar 05.00 morgon?!) är jag på väg dit. Till stället där man kan ligga utsträckt brevid en vän på stranden och sippra drinkar. Eller gå på spa och känna total avkoppling. Eller rent spontant bestämma sig för att ikväll ska tamejtusan bli en hejdundrandes kväll med värme, dans och musik. en sådan som man bara kan ha utomlands.


Att stava till s-o-m-m-a-r-l-o-v!

Sådärja, nu har jag arbetat sommarens alla inplanerade pass. Förmodligen blir det lite fler ströpass här och där innan skolstart men ändå- nu har jag sommarlov!

Det första jag gör imorgon bitti ska vara att måla naglarna i en riktigt "håll-käften-rosa" färg och rulla upp håret i spolar. Färga ögonfransarna och göra mig redo för utlandsresa. Och nej, fortfarande inget bokat men rätt vad det är sitter jag där på arlanda och vinkar från flygplanet. Vi får se helt enkelt. Datum och land och så. Trots allt inte så viktigt de dära detaljerna.

Och imorgon dag ska jag sätta sprätt på pengar jag inte har (eventuellt alltså- om mor min vill följa med "som stöd") och fara hem till stamfadern.

Känns väldigt bra alltså. Ledighet! (men okej, jag erkänner väl att jag haft panik över det här med. Sommaren gick så fort? Och jag gillar ju faktiskt mitt jobb väldigt mycket, tänk om de inte behöver mig något mer?!)

Att köpa sig lite piff.


Nytt, extremt efterlängtat armband. Ni kan inte ana vilken jakt jag haft efter ett armband just precis som det här. Emelie tipsade om att det fanns på Gina Tricot och svårare än så var det visst inte. Älskarälskar mixen mellan de morbida döskallarna och den bohemiska färgen. Gina hade dessutom väldigt mycket andra fina smycken i samma stil att lägga ögonen (och pengarna?) på. Shoppishoppi när nästa lön kommer!

hah, och jag som letade i både två och tre veckor på den internationella marknaden såattsäga.

Att ha söndagskväll.

ojoj, här rullar livet på medan jag själv knappt hinner med. De senaste dagarna har jag mest försökt bli frisk och jobbat och reseplanerat. Hunnit med ett fåtal vänner därimellan men inte så mycket som jag vill pga bristande ork. Ikväll planerar jag att bli sockerchockshög på hemmagjorda chokladbollar, fortsätta reseplanera och sniffa hundöra. Det där fjuniga bakom Floras stora paraboler som luktar så gott- Babypuder. Imorgon vankas en efterlängtad fikaträff med någon jag saknat varenda eviga sekund sedan vi sist sågs. Hur kan det bli så? Hur kan man ha abstinens efter en människa?
 
Jag vet inte hur men jag vet att det händer.

Och nu är det bara 6 dagar- 4 arbetsdagar- innan jag också får sommar och semester. Då tar jag strax mitt pick och åker till något behagligare ställe där man kan ligga utsträckt brevid en vän på stranden och sippra drinkar. Eller gå på spa och känna total avkoppling. Eller rent spontant bestämma sig för att ikväll ska tamejtusan bli en hejdundrandes kväll med värme, dans och musik. en sådan som man bara kan ha utomlands. Ja, 4 dagar och sedan är jag fri att göra vad jag vill när jag vill. Men nu: chokladbollar somsagtvar