Att ha söndag i hela kroppen.


Åhåå, vårens första "i princip sommar-dag". Härligt härligt! Hoppas att det håller i sig tills imorgon då vi firar valborg här i stada. Chill och grill i goda vänners sällskap och en himla massa mer.

Åter till dagen: kickstartade morgonen med egenpressad apelsinjuice, men mums! Varför gör man inte det oftare? När jag var liten hörde det till söndagsmorgonen men som det mesta försvinner sådana vettiga vanor med tid och ålder. Fortsatte med sol på näsan och en önskan om att få fram en liten fräken. Sedan studentpyssel och sådant. Och nu har jag söndag.

Väldigt mycket latande, mycket skapande och lite plugg. I den ordningen.


Att få saker gjorda.


Ganska bra dag idag, ändå. Började morgonen med att ta tag i det där som legat och gnagt och tog en sväng inom sjukhuset. Nu är testerna iallafall gjorda och vi väntar på resultat. 4-6 veckor alltså. Men som Therese sa- "Varför skulle det vara cancer när det kan vara så mycket annat?!".
Hah! Sant. Jag är övertygad om att det bara är...något annat! Och även om självaste besöket knappast var efterlängtat är det skönt att jag gjort det jag kan. Det firade vi, jag och mamma, med räkmacka och jordgubbar.

Sedan har det fortsatt så.

Redovisning och planering inför dagen D. Studenten. Och en energiboost som hette duga med kära mangomalle. Semesterprat och så.

Ja. Som en vanlig dag fast med lite mer lättnad, längtan och livsglädje. Och du, idag är det lillördag!


Att ha "förvår" och sånt som hör till.


Äntligen, äntligen fick jag tag på mitt efterlängtade "vårtecken". Som jag väntat, letat och längtat. I flera veckor har jag försökt luska ut årets färger (helt utan överdrift och ja...lite oroväckande beteende).

Det har varit ungefär som när man köpte kinderägg och hetsåt chokladen för att fort som fasen få bygga ihop den där spännande (hur spännande kan det ha varit?!) leksaken i äggets mitt. Så kändes det idag. Överraskning!
 Och vad vart det då? Rosa och vitt!
 "Tjuuuuusigt" konstaterade jag, inför den minderåriga försäljaren, som den tant jag är.Allra bäst passar den såklart på jeansjackan men jag får nöja mig med den något varmare mockajackan ett tag


Att känna sig hemma.

Man kan ju hoppas att den här dagen är som resten av mitt liv. Först förmiddagssmöte inför ett alldeles roligt event som jag kommer arbeta på och som ger mig pirr i magen och framtidshopp. H.e.r.r.e.g.u.d jag har förhoppningsvis flera årtionden kvar att arbeta med för att bota cancer, tillverka chipskryddor, finnas där för folk som vill göra sitt egna, avla fram en maskroshumla och saker åt det hållet. Eller något helt annat.

Just cancerbotningen låter jag nog Carrocoche ta hand om.

Men okej, åter till historian. Förutom förmiddagsmöte och flum har jag hunnit med utelunch, tvåtimmarsvilopaus och lite skolplugg. Ultimat blandning va? Jag stormtrivs!

Så ja- man kan ju hoppas att den här dagen är som resten av mitt liv (möjligtvis att jag kan tänka mig att byta ut skolarbetet till något annat med tiden)


Att testa en ny karriär.

Antingen är jag världens mest lättövertalade människa eller så är Elin jävligt bra. Hon har pratat på mig en cykeltur runt sjön. Kul. Jag som hade påbörjat världens slöisdag och redan ätit två muffins. Klockan är nio.

Jag är inte fit for fight men nu kör vi råå. Hepp hepp!

Att dra lördagsplanerna.

Ja hörrni, nu är det lördag igen och sedvanligt är det dags för ett "ja jävlar vad jag älskar lördagar-inlägg". Det har blivit något slags tema här på bloggen - Att älska fredagar, lördagar och söndagar. Men faktiskt, vad är bättre än ledighet, helgmornar och sådant? Möjligtvis nybäddad säng...men det brukar jag kombinera med helg.

Och idag? Huset för mig själv! Jag ska äta frukost, lunch och middag i soffan och känna mig sådär rebellisk som man kunde göra när man var liten och gjorde samma sak. Och för att skapa kontraster ska jag tvätta, städa och fixa lite annat vuxengöra också. Men först- helgfrukost och valpgos ♥

(mjaa..fast om någon skulle ha något roligare förslag kan jag ju överväga att låta tvätten vänta)

Att ha en sådandär pissig dag.


Det fina med pissdagar är att man kan "släta över" (jag vet vad du tänker, Emelie!) dem med kokhett te, slötittande på tv och annat trevligt. Man kan också helt ignorera det faktum att vädret är piss, skolan är piss och att en bil stänkte ner mig på vägen hem. Piss, piss, piss, piss.

(Bilden är tagen på en dag som var så långt ifrån pissdag som man kan komma. M-m-m, sommar!)


Att slå alla rekord.


Idag är det självaste påskafton och jag har, tydligen, försökt bräcka mig själv i kaloriintag. Högt alltså...inte lågt! Påskgodis, påskmat x2 och den maffigaste, mäktigaste chokladdesserten du kan tänka dig har satt mig i matkoma. Men vad är annars påsken till för?

Sedan är jag lite besviken över min kamera som inte fungerar med fjärrutlösare- suck. Jag får antingen tampas med självutlösaren eller sladdutlösare men det fungerar väl kanske det med.
 Jag får helt enkelt testa och sura när motsatsen är bevisad.

Nej nu fortsätter jag med lördagsgörat här och njuter till max medan det fortfarande är lov. So long!


Att vara på gott humör.


En dag när man vaknar upp klockan 8, pigg och glad, för att sedan koka två stycken perfekta ägg kan inte bli annat än bra. Upp och iväg till djurdoktorn och jag fick reda på att jag inom en vecka väntas bli både "farmor" och "mormor" till 5-6 stycken hundvalpar. Jorå, Fröken Flora och Lille herr snusk har slagit sina fina gener ihop och ska bli föräldrar. Och jag? Stolt som en tupp!

Som tråkig konsekvens på mitt morgonpigga humör är jag nu a-s-t-r-ö-t-t och måste ta en lur i soffan. Med godisskålen i högsta hugg- givetvis! Sedan ska jag försöka "skapa något" att humma stolt över. Får se hur det artar sig.

Och såklart...som hör våren till- smida plaaaaaner!


Att fixa sommarstassen.


Ja, nu vet jag vad som ska klä mig i sommar när jag dansar pausar, svänger mina lurviga och rockar loss. Vilken sommardröm, va?! En flirtig, flickig, sval sak (klänning!) som för tankarna till en liknande jag hade för...10 (?) år sedan (oh my gadd! Ínsåg precis att det var snarare 15 år! Sedan när gick tiden så fort?).
 
Att det är hallon bland bladen och blommorna avgjorde köpet och jag älskar den, verkligen. Matchas bäst till solbränd kropp och saltstänkt hår, tycker jag! 

Jag ursäktar tuttbilden och avlägger löfte om att jag, snarast, ska införskaffa en fjärris!


Att vandra längst Memory Lane (eller vad man nu brukar säga).

Något som kan vara riktigt kul är att kolla igenom arkivet för webcam-bilder. Nu är min dator tillräckligt ny för att jag ska slippa de där bilderna som ihärdigt togs var och varannan dag under årskurs 7 (?). Men en del att fnissa åt finns där. Bland annat en hel del bilder med Cocoz som gör roliga miner och konster (begåvad hund det där), en förvånansvärt brunbränd arm (ja, min!) och en massa annat.
Men. Den här bilden väcker många frågor.

-VARFÖR klippte jag inte av håret tidigare?
-Varför fotade jag ens mig själv med denna morgonfrilla (och morgonhumör!?)
-Varför ser jag så in i nordens sur ut?
- och lite...varför lägger jag upp denna?

Fast ändå. HAHA! Jag måste dela med mig!