Att le för att det är fredag.

261335_246124732081215_220441344649554_1008898_4555147_n_large

Oohlala, fredag. Vilket idag innebär rekordkort skoldag (förutom den fredagen vi inte hade några lektioner alls), bästishäng, skaka rumpa och kanske om jag hinner och orkar, träffa "brudligan". Fin fredag


Att få en måndagsgåva.


Jag älskar presenter! Den här koppen fick jag häromdagen, fräsig som tusan med toffsar och hela köret. Levererades i den sötaste lådan du kan tänka dig. Den kanske kommer bild på den senare vid brist på bloggmaterial. Tack tack.

Att bli utmanad.

Jag har blivit utmanad! Eller egentligen inte. Det var jag som utmanade Tess och tvingade henne att utmana mig tillbaka. Och eftersom jag är slö och lite lömsk så snor jag hennes beskrivning av utmaningen rakt av.

"I väntan på att något Stort och Fantastikt ska hända så drar jag och Bella igång en liten fotoutmaning. Under 30 dagar/veckor/månder så ska vi publicera egenfotade bilder på bloggarna. En kreativitetsutmaning för att bli mer kreativa i vardagen. Eller nått sånt."Här är alltså fotot på dagens tema. Ett självporträtt på en orakad, oborstad, plutig jag. Rund som en liten köttbulle alternativt pilatesboll.

Att bjuda in till middag.Jag snubblade över ett superroligt inlägg hos någons fru (själva grundaren (eller vad vet jag..) till rubrikformatet "att....") om hennes önskemiddag. Jag vill också ha en önskemiddag!


Plura, Leif mannerström, min egna pappa, Carolina gynning, Anders Bagge, Per Morberg och Ola Salo kommer på min middag! Och om jag får smyga in tre gäster till blir det Andreas Lundstedt, Fredrik Lindström och "Hollywoodfruar-Gunilla". Ho ho, jag skrattar redan nu så kul vi kommer ha.

Jag tänker mig att vi kan laga maten tillsammans, allihopa. Så kan alla få sina starka viljor fram. Fast både jag och pappa går under smeknamnet "KöksHitler" här hemma och har lite svårt att släppa in andra under matlagningsprocessen. Men Leif kan få hacka löken, det gör han nog bra. Och Morberg kan få välja musik. Eller nej, välja musik vill nog jag göra. Men han han få....duka? Plura kan dra långa anekdoter om sina spännande (?) äventyr. Pappa blir upprörd och försöker klå honom med sina egna historier. Berättar om sina bananbåtsresor och hur han fick ledigt från lumpen genom att kunna just det där svaret på den där omöjliga frågan som var tvungen att besvaras för att kunna få ledigt. Och då blir det battle mellan Plura och Pappa om vem som varit med om mest. Just då lägger sig Ola Salo i och frågar var vi har besticken. Fredrik Lindström rättar "Vart. Vart är besticken säger man". Eller nej, det skulle han nog inte. Rätta. Men vi tänker oss att han gjorde det. 

Ja, ni hör ju!

Vilken fin middag det skulle bli.

Sen ska vi fota varandra i hundra år så att alla har bilder att sätta in i fotoalbumet/klistra upp på väggen. Det är Gunilla som fotar, btw. Det är hennes hobby vet ni ju. Och så kan vi leka idol! Alla får framföra ett kort nummer med mikrofon och dancemoves och så får Baggen och kanske Andreas Lundstedt bedömma. Kul!?

Jag vill höra om era drömmiddagar. Berätta! Pretty Please? Reglerna är egentligen att man får bjuda in 7 personer. 6 män och en kvinna. Men det där gör man lite som man vill med. Finns det hjärterum så finns det stjärterum! Juste ja, bara svenska kändisar är tillåtna!

Att snubbla över kärleken.

Men hallå vad allt ser överredigerat ut idag då. Det är det inte i verkligheten, pråmis. Idag har jag varit ute och gått med mina sprillans "nya" (=ett år gamla men oanvända) converse. Viktigt att ta dem på några korta promenader innan man använder dem ute bland folk. De är obehagligt vita. Nästan sådär på gränsen till ultravioletta. "Ysh jag får ont i huvve-vita". Ni förstår? Sedan sprang jag på en sten som jag sett många gånger förr men aldrig kommer ihåg exakt vart den finns. Jag sa till mamma att "idag vill jag fota den där ♥formade stenen, men jag vet inte vart den är" och vips var den framför fötterna på mig. Klick klick. Sedan gick jag ett varv runt huset och upptäckte ett meddelande på vår bod. "HEJ?". Hej hej!


Att safta och sylta.Hepp, Hepp. Idag har jag kokat äppelmos så att det står härliga till. Mycket mos vart det. Mycke mycke! Det skall ni tro. Första satsen höll på att bli en smärre katastrof då receptet angav lite väl mycket socker. Typ tre gånger så mycket som behövdes. Ja ni hör ju. Det hade kunnat gå rysligt illa. Meeeen, men hjälp av lite till äpplen och ännu lite till räddade vi moset.

Så nu slipper vi få sockerchock på morgonen när vi ska starta upp dagen med litt havregrynsgröt. Puuh!

Att göra allt annat än vad man (jag?) borde

Ja idag har jag gjort allt annat än vad jag borde. Jag har fikat lite för mycket och spenderat för mycket pengar. Igår med för den delen, fika och shopping. Men så har jag blivit med en drös nya kläder, förmodligen lite mer vinter"hull" och (äntligen äntligen!) en syhörna. Och så har jag betalat räkningar för första gången, serrni. Nu känns allt bra igen. Och som plus på I:et (eller hur var det nu?..) fick jag ett skönt besked på sjukhuset idag.

Slutet gott, allting gott?

Att ha en skatt hemma i garderoben.Det där med knapplådor, är inte det det bästa? Jag kan sortera, leta favoriter, gräva efter par och färgkoordinera i timmar. När jag flyttar hemifrån ska jag se till att ha en liknande låda. Och det som nästan är bättre än knapplådor...det är hur enkelt det är att förnya plagg med knapparna ur knapplådan! Perfekt att fördriva dagen med sådant när man är hemma med aj i halsen men ändå inte kan sitta stilla och göra ingenting.