Att vara dan före dan.


We♥It

Åhåå, imorgon (IMORGON!!) är det dags. Väskan är absolut inte packad, jag har ännu inte växlat pengar och jag är absolut inte mentalt redo för att flyga. Inte det att jag är flygrädd, men man vill ju gärna vara med på vad som händer. Inte sitta där som att det vore vilken söndagslunch som helst, lite vilsen och trött. Men det kommer, redoheten. När man rullar fram väskan på arlanda och det låter "fdoff-fdoff-fdoff" och fjärilarna i magen gör kullerbyttor och andra gymnastiska rörelser.

Men först: religionsprov, utvecklingssamtal och skriva tal.


Att längta.


Söndag. Sitter och googlar ord på G för att få till den där alliteriationen till ett tal i Svenska C. Smack! Ganska kul att leka med ord så där. Smuttar lite på polka-te och lyssnar på "quelqu’un m’a dit" och känner mig fruktansvärt kulturell. Tvättar shorts och sommarklänningar för snart bär det av till landet "lite-varmare" med brudarna. Längtar och packar. Och smuttar te. Mah, ljuva söndag!


Att visa lilla hon. Som inte är så liten längre.
Har inte så mycket att skriva förutom...visst är hon fin ♥. "Lillasystra" mi. Och det här kan väl räknas som del 3 i utmaningen?


Att bjuda på några av sina favoriter....just nu är det dessa bilder som inspirerar.


Att ha haft en crappy dag.


Nä fy tusan. Imorse vaknade jag verkligen på fel sida och jag upprepade "fakk" som mantra tills jag bestämde mig för att stanna hemma från skolan. Det enda jag ville var att rulla in mig i täcket som en burrito och gå och stänga in mig i garderoben. Så det gjorde jag. Sen tröck jag ner huvudet i en kudde och somnade. Vaknade några timmar senare med feber och så.

Thank god att jag stannade hemma!


Att peka "fulfinger" åt planering.

Hah! Vila? I helgen? *Gapflabb*. Jag har ju fa-an inte gjort annat än sprungit, julpysslat (yes yes!), staplat ved, shoppat till huset, kört ungefär tusen maskiner tvätt, skrivit packlista, träffat resekompis, jobbat undan till företaget (det är STORT att kunna säga..), tränat, lagat mat, städat, bundit höstkrans och vikt strumpor. Typ allt annat än vila. Imorgon ska jag banne mig ut och fota.

Jag skulle inte bli förvånad om jag klappade ihop i veckan. Typ av förslitningsskador?

Att dra en favorit i repris.Oh my herregud vad jag är trött! Ja jag vet att ni har hört den förr och allt det där, men jag kan bara inte förstå! Så där trött att jag liksom tittar upp långsamt och lidande om någon pratar med mig, ber bänkkamraten peta på mig när jag nickar till under religionslektionen och vilar huvudet mot kylen när jag hämtar vatten i dörren. Suck pust. Den enda anledningen till att jag typ inte dör är att jag inte vill missa helgen, för då får jag vila!

Och det värsta är att jag har typ en miljon saker att göra innan det är dags att krypa ner igen. Typ plugga (?!) och...plugga?

Att visa något omtyckt.


Listan
 säger att det är dags att visa er min favoritpryl. Så det gör jag. Eller inte riktigt min favoritPRYL, men en favoritsak. Samma sak?! Ett favoritplagg! Den här finstickade (nåja, tror jag..) glittertjöjan inhandlades under en seg och sur dag någongång under den tidigare delen av det här året. Jag och Tesslan var ute och drog en shoppingrunda och jag visste att jag ville ha något, men jag visste inte vad riktigt. Sen så hittade jag den här och tänkte köpa den. "näjj, men är den fin verkligen?" "Inte riktigt min smak?" "kanske lite hög i ringningen" "jag har egentligen inte råd!!!" (en stående replik i mitt liv känns det som). Tog mitt "förnuft" till fånga och hängde tillbaka.

och några sekunder senare stod jag där och pillrade på den igen. Och köpte. BRA val!Jo, den är glittrig IRL sååattsäga. Inte på bilden. Men i verkligheten.

Att vara ett fan av "tvärt om".

Jag har tidigare visat mitt rum hos mamma. Vitt, avskalat och med sådan inredning de flesta skulle förknippa mig med. Meeen, jag gillar kontraster och tycker att omväxling förnöjer. Därför har det blivit precis tvärtom hos pappa. Dova färger, tunga material och mycket trä. Guld, sammet, koppar, fransar, betong och fjädrar. Lite dragshowutstyrsel över det hela.


Det bästa med ett lite mer "cosy" rum är att det där med städning inte är lika noggrant. En tidning här och ett colaglas där hemma hos mamma och ögat liksom fixerar sig vid det där tills man städar bort det (=konstant småplockning)


Sådär ja. Så bor jag varannan vecka.

Att hälsa oktober varmt välkommen.

Tumblr_lsdbaroorb1qhfdxro1_500_large
Wey. Det är långhelg och jag är utvilad. Så pass att jag vaknat innan 8 två dagar i rad. Idag längtar jag efter hästar, mina hundar och en kamera att fota med. Och så räknar jag dagar. 25 kvar till resan med stort R. Juicepaketet jag öppnade imorse har 26:e som "bäst före datum". Så om jag dricker 0,8 dl juice om dagen är den slut lagom till avresa. det är inte långt kvar!

Fast vem fanken dricker mindre än ett halvt glas juice om dagen?!