Att åka tidsmaskin.


Idag är jag lite nostalgisk. Så jag åker tidsmaskin. För precis ett år sedan dyrkade jag Olsen-tvillingarna, tappade min vita skönhet(=dator) i golvet (och fick en ny, fin, vit dator) och upptäckte ryggvalkar på kroppen min. Ljuva minnen. Förutom det sista. Inte trevligt! För två år sedan sydde jag en presentkalender och var allmänt pysslig. För tre år sedan hade jag blogguppehåll och för fyra år sedan pluggade jag till spanskaprov. För fem år sedan? Dyrkade Olsen-tvillingarna och shoppade som en toka.

Och idag saknar jag Alanya och b-rudarna så det gör ont. Igen. Jag trodde jag kommit över det där.

Att presentera dagens "Älska!".

Nej men vet ni vad? Idag gjorde jag det. Testade den där fula chokladbiten Skotte. Vem äter sådant egentligen? Himla tur att jag kastade mig ut och provade för det var banne mig det godaste på länge. Kommer ha cravingzzz gånger tusen på den hela veckan nu. Och ljusslingor, hur vackert? När jag blir stor ska jag flytta till ett fågelbo byggt av ljusslingor. Det skulle lysa upp tillvaron, ha!

Skotte och ljusslingor. Kort och gott!


Att ha hjärtevärk.


Precis som Emelie skriver..kärleken till ett djur♥.
Denna lilla ärta börjar bli vuxen. Yvig päls, stora ögon och öron som paraboler. Det gör ont i mig så mycket som jag gillar henne. Fina, fina, unika hund.

och som jag brukar säga, "det bästa är att hon matchar vår inredning". Mest på skämt såklart.

Att fira lördag.


Mja, det vart inte så mycket sömn idag inte. Mest hit-och-dit-flängande, julpyntande (man tycker ju att hon* borde nöja sig snart), matlagning och hemmamys. Som de flesta Lördagarna fast liite bättre...eftersom det nalkas advent. Nu ryktas det dessutom om "fotobytarkväll" och "snacka-turkiet-minnen-kväll" nere i bynn så det är väl bäst att man hoppar ur mysuniformen. Och ja, nu kokas det knäck här hemma.

*alltså mor min som i år varit ovanligt pynt-fixerad. Inte mindre än två gånger har vi pyntat om

Att gå och lägga sig.


Majj gadd, längtar såå efter helgen.
Då ska jag sova. Sooova. Hur underbart? Det är det enda jag vill. Sova! Krypa ned i sängen och ligga där tills klockan slår 06.00 på måndag. Mitt nya nickname ska bli Törnrosa. Ingen ska kunna störa mig i min härliga sömn. Jag ska sova så djupt att inte ens en jordbävning kan väcka mig. Och så ska jag vara så utvilad när jag vaknar att jag knappt kommer behöva sova någongång igen.

Ljuvligt. Längtar! Sooova.

Att bara vara.


Jahapp, så var det söndagskväll igen då. Dags att redovisa helgen? Utgång, kalas och återhämtning. Sicken partypingla, huh? Jag har äntligen tagit tummen ur och beställt studentmössa, så nu är vi på väg mot den dagen. Annars så har jag mest njutit av dimmiga mornar, syrliga satsumas och att slumra till i soffan. Pluggat också..givetvis. Men man måste väl älska att somna i soffan? Allra helst under en film.
 
Nu är det The Holiday på apparaten. kanske skulle man...?

Att låta orden flöda.

Herre gud i himlen, satan i gatan och allt där emellan vad mycket jag har pluggat den senaste veckan. Snart vänder sig ögonen ut och in och skriker "vi orkar inte läsa meraa" och jag instämmer. Utmaningarna just nu är att ta ett sista krafttag och göra färdigt en uppsats, förvandlas till ett mattesnille under natten och skriva provet imorgon som om det vore en kakbit. Köpa en present och något fredagsfint till mig själv ska jag lyckas hinna med också. Men positiviteten då? Vart försvann den? Medan han letar sig fram lyssnar jag på Bo Kaspers och säkrar vinterhullet med pepparkakor.

Jag måste verkligen sluta skylla min övervikt på "vinterhull".

Att ha en fin dag.

oj oj, pluggdag idag..igen. Precis som hela förra veckan och hela den kommande veckan. Men inte hänger jag läpp för det. Varm choklad och en glad överraskning piggar upp.

Låt oss säga att 11.11.11 vart en dag värd att minnas.

Att visa något alldeles speciellt.Vad tror ni om den här?
Det här är något alldeles speciellt som jag ska bära på en alldeles speciell dag någon gång nästa år. Student. Spets och tyll är sooo nooot me i vanliga fall (inte för att jag är tvärtom heller) men den bara talade till mig, så jag köpte den. Mest för att student inte är "vanliga fall" och då kan man minsann slå på stort, om man vill. Och ooooh så nöjd jag är. Givetvis tänker minimalistiska-jag spara lite på krutet och inte bära klänningen med pärlor som på bilden. Men lite övermagat funkar fint som dekoration på väggen.


Att njuta av söndag.


Sådär ja, nu börjar jag landa i vardagslivet. Idag har jag vinterpeppat lite med ikeabesök och tantgöra. Bakat fruktbröd och pimpat rummet med ljusslinga. Fint sörru. Jag ska nog kunna hålla mig någon vecka till innan julstjärnan åker upp. Jag har även boostat kreativiteten med att rensa och sortera i mina pysselgömmor och så har jag fyllt på i "dags-att-flytta-hemifrån??"-lådan. Check check. Fast flytten får vänta åtminstonde en termin. Resten av kvällen är det fika på glögg och..guess what...

Men det där fruktbrödet, yummie! Kan vara det godaste jag ätit.

Att vara lite butter.

Nu är jag åter hemma och It ain't fun. Det är mer regel än undantag att jag hamnar i "efter-resan-depp" när jag varit ute på äventyr och så även denna gång. Jäkla trist. Ska försöka hitta det fina i den svenska, kalla vardagen. Brukar ju trots allt vara ganska duktig på det. Vi hörs när jag tagit mig ur denna gråa svackan. Alltså om någon dag.

Tur att jag inte är den som är den. Den som låtsas att alla bananer är gula if you know what I mean...