Påväg bort.


We♥it. Nu är jag färdigpackad och det är dags för avfärd. Jag ska ut i Europa och hälsa på E.T och Max vid pizzan. Svulla i diverse pastarätter och trycka äkta italiensk Quattro formaggi tills det sprutar ur ögonen på mig. Gelato al limone och gelato alla nocciola, mums! Bunkra upp med Garnier ultra dolce latte vanilla som är min favorit. Och de italienska majskrokarna såklart! Vi börjar i Porto garibaldi där jag varit många gånger förut och fortsätter till gud vet vart. Vi får se.


Förr

Det roligaste är nästan att kunna gå tillbaka i arkivet och se vad jag pysslade med vid den här tiden för ett år sedan. Eller fem. Eller innan det vart sommarlov. Av arkivet att döma var jag ganska stressad och busy innan sommarlovet. Rena motsatsen till nu alltså. Det blir något alldeles extra att komma tillbaka till skolan i höst. Driva UF, plugga matte på högre nivå än min hjärna klarar av (fast inte speciellt hög alls faktiskt) och att läsa intressanta ämnen som kommunikation och dansa på veckodagarna och sälja kakor. Jag tänker mig att min höst kommer se ut ungefär så. Om lite mer än ett år kan jag ju gå tillbaka i bloggen och kolla, minnas. Praktiskt.

think in pink.


Oh no! Kollade igenom gamla foton och vart alldeles nostalgisk. Ni vet (några av er iallafall...) jag tänker på att livet är knepigt. Jag är Jag hela livet. Är det någon jag måste vara glad i är det mig själv (fast det är bara ett tillägg jag brukar slänga in när jag är happy happy, vilket jag oftast är). Hela livet, fattar ni? Sedan brukar jag tänka på universum, orättvisor och tjaffs. Och ungefär där brukar jag lägga av att tänka och försöka att bara leva, som mig, istället. Iallafall....det jag skulle komma till är att det nu är ett år sedan jag var i new york. Där har vi ett fint semesterminne! Förresten, har jag inte fin färg på naglar och läppar på bilden!? Bedårande!

Btw. Vad hände 15-16 på bloggen? Statistiken gick i taket då!

Morgonstund

Åh Lördagsmorgon! Jag älskar lördagsmornar, tydligen. Lyxfrukost framför nyhetsmorgon (där de för övrigt pratar om "Kronjuvelerna". Ååh!!) och en skön dag att se fram emot. Under vardagsdagarna får jag fullkomligt spratt av att inte ha saker att göra, men lördagar...de ska vara lugna och mysiga! Jag vet att blogginlägg som detta kanske inte är så intressanta, men efter några år med blogg kan man vilja skriva sådant som inte alltid är så kul att läsa. Det är något som kallas bloggbegär tror jag.

FredagOch idag då?...vad har jag gjort idag? Uppfostrat valpar som växer i en fart som gör mig tårögd. Snart är de stora nog att flytta hemifrån. Idag vet jag att bästa kompis kommer hem så henne ska jag nog höra av mig till och tjata lite på. Så saknad! Annat som kan vara viktigt att tala om är att jag är i stort behov av att klippa mig, men det bör väl skjutas upp tills efter semestern gissar jag. Och så har jag ett massivt sötsug. What to do? Känner mig inte vidare sugen på något onyttigt heller. Sommarlovsproblem.
Fotat av Tess.

Citrus

Lite inredningsfavoriter just nu, i citrusskalan såklart! Blommorna är alltså de som jag vårdat och pysslat med hela våren nu. Och tänk, jag lyckades! Kuddarna sydde jag idag av en löpare jag köpte billigt på outlet. Väldigt min stil. Och godisskålen förvarar, missvisande nog, parfymerna jag använder till vardags. Jag säger bara- Det är så kul att sy kuddar. Om det inte vore för att jag har kuddfodral i jordens alla färger och mönster så skulle jag sy sådana dygnet runt. Men om någon är sugen på nya kuddar...just sayin!

Måndag

Men hur skönt är det med en sval dag? Det känns som att jag lever igen. De har liksom inte vart mycket rörelse de senaste dagarna. Idag skulle man kunna tro att jag haft muffinsfest, de minskade i antal obegripligt fort. Blir till att gömma undan det receptet och försöka glömma för godare muffins har jag nog aldrig smakat. Annars så gosar jag mest med hundar och har sommarlov. Gu vad jag älskar det, sommarlov.


Funday.

Mycket, mycket märkligt. Mina "den-här-tröjan-köper-jag-för-den-kostar-typ-ingenting-och-är-bra-att-ha-någon-dag-när-man-inte-vet-vad-man-ska-ha-på-sig-tröjor" känns absolut inge roliga och mina "de-här-jeansen-köper-jag-för-att-de-kostar-typ-ingenting-och-blir-bra-när-jag-gått-ner-sidådär-5-kilo-jeans" passar helt plötsligt. Det är jag både glad och chockad över.

söndag.
Idag var vi ute och åt på resturang. Thai. Kryddstarkt och färgstarkt var det. Jag åt odefinerbara havsdjur och cheesecake. Fast inte i en och samma rätt alltså. Och så snörade jag upp håret i en ny frisyr också. Tror att det kan bli väldigt fint att göra flätor på sidorna istället för att tvinna som jag gjorde nu. Och appropå sista bilden. Den spetsiga spikraka näsan jag har är något av ett släktdrag så när jag satt och tittade på tv tidigare idag och ett klipp av farfar visades så kände jag genast igen honom. Tilläggas bör att han varit död i närmare 50 år och att jag alltså aldrig träffat honom. Men den där näsan, den känner jag igen!