Att bjuda på en "favorit i repris".


Träff med släktingar och kamerashopping är vad dagen bjudit på. Jag stod för efterrätten, som oftast här hemma, med mitt stående bidrag. Denna chokladiga chokladkakan. Det känns lite som ett favorituttryck just nu, men ååh jag dör vad god! Jag är inte blyg när jag säger detta men den här kakan är faktiskt himmelsk! Och den går att variera "i det oändliga". After eight som garnering för de som gillar det och valnötter för de andra.

Och receptet? Det spar ja för mig själv! Iallafall tills vidare.

Att dö ganska mycket.

Herre.gud. Vilka klappar i år. Nu tänker jag absolut inte bjuda på en lång lista på vad som låg under granen och inte heller visa bilder. Men en sak kommer ni märka. Ooh. Att ni kommer märka! För nu jäklar ska det fotas! Jag blir gråtfärdig bara jag tänker på vad mycket fint jag har fått av familj och vänner. Allt har varit mitt i prick och jag kan inte annat än le.

att jag är en frusen, inredningsintresserad doftjunkie med fotodrömmar verkar ingen gått miste om (även om fotodrömmarna inte är större än att jag tycker det är roligt att sikta in mig på något fint och trycka av lite hipp som happ för att se vad det blir)

Att vara lite lost in cyberspace.

Kan ni tänka er? Självaste julafton imorgon. Idag har jag och mamma lagat så mycket julmat vi bara hunnit och "provsmakat" julgodiset, mumma! Egentligen är jag utan internet nu och tre veckor framåt (hur ska detta gå?!) men vi har klurat lite och fått fram ett sådantdär internet-stift ni vet? Så lite datorhäng kanske det blir under lovet.

Annars? vad gör man annars? leker med pinnar och kottar? spelar kort med vänner och familj? eh, dunno!
och hur gör man om man kommer på en fråga "man bara måste få svar på" om man inte har google tillgängligt? Ringer en vän?

Att vara ledig.


we♥it

Ledighet och långdans ♥. Jag vaknade tidigt, tidigt imorse (tidigt för att vara lov vill säga..) och klev upp på en gång "för att skriva det sista på uppsatsen". Det var innan jag kom på att uppsatsen faktiskt redan är inskickad. Nu är det julstädning som gäller innan det är dags för träning resten av dagen. Sedan tar jag officiellt julledigt.

Tjejer kom ihåg att sträcka tårna!


Att bannlysa "..."


Men jaa. Äntligen! Nu är den inskickad. Uppsatsen. Jag har aldrig längtat så här mycket efter lov förr. Imorgon kommer bli en historisk dag. Jag ska på skolavslutning, glöggmys med flickorna och efter det dansträning. Underbart! Imorgon ska jag inte ha några måste alls och jag vill inte ens höra ordet "uppsats". Okej? är ni med?

Inte ordet "uppsats"!

Att längta tills skiten är inskickad.


Åh, jag erkänner! Att tänka "mañana mañana" när det gäller uppsatsskrivande var kanske inte det smartaste. Nu sitter jag här och tänker "snart sovdags, alldeles snart sovdags" och börjar runda av dagens skrivande när jag inser att det inte alls är sovdags "alldeles snart". Näpp. Jag har minsann missat typ det viktigaste. Hur livsåskådningen i fråga agerar i aktuella samhällsfrågor, givetvis! Så. Vill någon tala om för mig hur "Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga" gör detta? va? va? nej såklart inte.

För det är dötråkigt och tar livet av mig långsamt, långsamt.
Men. Det är iallafall vinter ute.


Att vara tvärtom sig själv.


Nej jag har inte så mycket att säga om dagen. Vi har mest myst runt och pressat fram julkänslorna. Pyntat granen, bakat peppisar och julgodis, kokat knäck och lyssnat på julmusik. Och hurrat när snön bestämde sig för att komma. Jag längtar ihjäl mig efter lov och skjuter på uppsatsen. Fixar sen. Mañana mañana!

jag borde kanske inte erkänna det, men jag var inte precis någon knäck-kokar-talang- tyvärr!

Att ha åtta dagar kvar.


Fridag, friday! En fredag utan dansträning, har ni hört på maken? Kvällen ska ägnas till att redigera bilder, skriva uppsats (nåja, åtminstonde pyssla lite med den), mumsa bakpotatis och pusta ut. För hallelulja, nästa helg är det självaste julafton. Och bäst av allt? Lov! Julklappar också! jag måste leta julklappar! I år lutar det mot att beställa hem så många paket som möjligt för hua vad jobbigt det är att springa i affärer och jaga klappar samtidigt som stadens 199.999 andra invånare gör samma.

Och godispåsen? redan inhandlad och oppäten!


Att inhalera lite N2O2Co2.

Nä nu. Nu känner jag att jag ledsnat! Nu vill jag inte plugga mera men något val var det aldrig frågan om? "Andas och fortsätt jobba" och "nä nu gör jag den här skiten" fungerar lite som mantran just nu. Gång på gång upprepar jag de magiska orden och hoppas på lite mer motivation. Men icke! Två skoluppgiften kvar innan lov. Jag klarar det!

visst gör jag väl? "nu gör jag den här skiten.....andas och fortsätt jobba!". Aaaaandas

Att skriva en lista.Och vad har vi här då? JO, julens önskningar (den materiella versionen). Jag tycker det är otroligt kul att se vad andra önkar sig till jul så jag tänker mig att jag startar en "bloggtrend" bland mina kära vänner nu....häng på! (som någon filur i något barnprogram sa). Det här är alltså vad som står på min (ovanligt långa) lista i år.

1. Ljuvliga, underbara favoritparfymen "Alien" från Thierry Mügler. Muuums!

2. Lisa Bengtssons affisch "Owe" ur serien "tillsammans". Fint som snus! Hundar i mössa kan vara det bästa jag vet!

3. Oohlala, bästa vinglasen från Iittala Essence. 

4. En burrig lång svart halsduk att vira in mig i och se dramatisk ut i.

5.SÅKLART Mulberry Alexa (som här hemma går under namnet "alexan"..en ganska välkänd tjej alltså).

6. En kamerajäekel. Vilken som. Typ. Helst canon om jag får önska. Och det får jag för detta är en ÖNSKElista.

7. Ljuvliga, underbara nya favoritparfymen nr2- Diesel "Loverdose"

8. En stor, vit, fet spegel. Förslagsvis "Mongstad" från IKEA

9. Mjuuuka, sköna påslakan i något myyysigt helylle mönster. Jag vill vakna upp i det mjuka täcket och känna att dagen är full av möjligheter och då behöver man något sådanthär fint.

Där har ni en rejäl lista! Längsta någonsin från min sida? mycket möjligt! och ändå så finns det så mycket annat jag skulle bli glad för. Typ en klapp på kinden. En snäll klapp på kinden, ingen bitchslap á la Ange! Och någon gó bodylotion. Och raggsockor!Som alla sa när jag var liten "tjöt, tjöt, tjöt, jag hör aldrig annat!" och "du ska bara ha!".


Att vara en legend.

När man ligger hemma i sängen och kvider "hö,hö hööö" mest hela tiden finns det inte mycket att göra. Skolarbete orkar jag bara inte med och hundgos tröttnar man på (tro det eller ej) efter några timmar. Paketinslagningen är gjord (och utmattade mig fullkomligt) men hörrni.....Räddningen är här!
Den här hysteriska hemsidan som skapar slogans av ditt namn kan jag roa mig med länge, länge.
Nu ska ni få höra...

"Bella- one name. one legend"

Aw, man blir ju lite nykär i sig själv. Men, jag erkänner. Detta var inte mitt första sloganförslag. Först fick jag "Jesus loves Bella" och "Get inside Bella". Båda känns lite sådär. Alltså, Jesus älskar mig? Njaoe tveksamt. Och "Get inside Bella" är om möjligt ännu mer freaky. Let's NOT get inside Bella tycker jag.

Prova ditt namn och berätta vad du fick! Jag har i och för sig testat skriva in mer eller mindre alla jag känner, men kul ändå ju.  


Att inte fånga dagen.

Nej inge Carpe Diem idag inte. Jag och lille herr snusk (=nemo) ligger nerbäddade och huttrar ikapp. Jag pga migrän+förkylning+förhögtavnågotblodvärdesomgörmigmyckettrött+halsont inte är någon rolig kombo och Nemo för att han är nybadad. Jag drar slutsatsen att utställning när man inte är i fas för utställning var ett dumt beslut. Men gjort är gjort!  

och trots närmre 10 anledningar att inte gå utanför dörren idag har jag lyckats köpa julklappen till "käre vän"...for you only!


Att ha två veckor kvar.

Jag vet att jag i och med denna blogg löper stor risk för att klassas som "myskärring" då jag sällan bloggar när kruttanten är framme. Men då får det väl vara så. Jag tycker trots allt väldigt mycket om att mysa och tycker att en lördagskväll fruktansvärt gärna spenderas med: en skål chips på magen, kex med femtioelva olika ostar på, väldoftande hundar och myyysplaner inför söndagsdagen.

och just då tänker jag att varje dag skulle vara såhär. och att man borde uppskatta varje dag. Låt oss kalla det....carpe diem!


Att vara lite wacko.

Endast en insnöad hundknäppis som jag kliver upp drygt fem timmar före resten av mänskligheten för att ställa någon annans hund"Stora Stockholm"*. Och bestämmer det kvällen innan. För att "man bara inte kan tacka nej!".

*En super-duper-stor internationell hundutställning som går av stapeln i
december varje år. Och jo ja jag vet att det inte heter "stora stockholm" längre, men vem kan få in det i huvve?

/
Insnöad hundknäppis

Att dela med sig.

Idag är det jag som briljerar med matlagningen. Så sjuhelsikes asgott.
Inget fancy pancy, men ändock riktigt mumsigt.


Jamen jag måste ju dela med mig av receptet.


Att dö en smula..

Nä fy fan alltså. Kalla fakta just nu. Himla snuskigt. Nu är ju jag ingen storanvändare av botox (behövs varken med min stiffa panna eller i min ålder.eller alls) men jag ska fasen skärpa mig med sminket. Aldrig mer djurtestat! Stackars jåttorna

Att vara "Queen of sleep"


Man har det ju för bra under duntäcket med "tat lugnt-listan" på spotify, ljusslingan påslagen och helt mör i kroppen. Huvve är alldeles för trött och ögonen vill sova, snart! Ska bara köra ett varv till med Bokaspers. 
Sen är det dags att SOVA. Fy faen så skönt!

Att räkna ner.

Yey! äntligen 1 december och dags att öppna första luckan i chokladkalendern. Ja? Äger ni ingen sådan? Obligatoriskt! Året jag slutat med chokladkalender är det dags att inse att jag börjar tappa det. Kalendern är ju typ halva grejjen. Eller åtminstonde en bråkdel. Tjugondel? Hur som. Vi rör oss mot julen, iih!