Att inte veta vad man vill men verkligen veta vad man inte vill.


Vad gör man när hela kroppen skriker nejnejnej? När hjärtat säger att det inte ska kännas såhär och alla runtomkring säger att jo, det ska det visst- det går över. När det enda man tänker på är det viktigaste min mamma lärt mig: vill man inte så vill man inte och när man vet att det här.är.bara.inte.rätt och hur mycket hjärta man än lägger ned kommer det aldrig att bli helhjärtat. Vad gör man då?
 
Man räddar sig själv och tar sig ur det?
 
Man ringer några samtal och säger att nej, det här funkar inte just nu och jag måste nog ta en paus. Sedan gråter man ännu lite tills trots att kroppen inte borde kunna producera mera gråt (förjäkla skönt att gråta har jag upptäckt!). Sedan bearbetar man lite, bloggar om det och tar nya tag. Skolstarten var inte helt rätt just nu. Ämnet var väldigt rätt, men inte här och inte nu.
 
Och så får det vara.
 
 

Postat av: Ange

Du tar dig ur det, du behöver en paus från schoolan helt enkelt!

2012-09-11 @ 15:50:25
Postat av: Anonym

megastarkasuperbella! det är ju inte så att du har hela livet till studier liksom? jag håller tummar å tår för assistent jobbet!!

2012-09-11 @ 16:34:11
Postat av: Nina

Började du direkt efter gymnasiet? Hur kändes det efter att du hoppat av? Sitter själv på rummet och gråter pga att beslutet känns så himla jobbigt. Vet inte vad jag ska göra...

Svar: Finaste,finaste Nina. Så himla svårt att ge råd till någon man inte känner, det kan slå så fel, men jag tror man vet innerst inne vad man måste göra. Du verkar vara en skärpt tjej och tänkte precis som jag att "det är skönt att vara klar och färdigutbildad tidigt". För mycket hjärna och för lite hjärta- helt enkelt!
Jag tror det viktigaste är att man har viljan. Klart du klarar utbildningen om du bara lägger manken till. Men man måste ha viljan och motivationen. Nu såhär efter jag hoppat av känns det så himla skönt. Jag ville ju inte, det kändes felfelfel i hela kroppen och varför skulle jag vilja plåga mig själv genom tre år bara för att vara färdigutbildad först? Det finns viktigare saker.

Jag tycker du ska fundera lite på vad du kan göra tills du väljer att satsa på plugget igen och hur du löser allt det praktiska (csn-lån, bostad osv om du tagit på dig sådant). Och om du vill prata med någon (som vet hur det känns) ska du veta att finns det något jag är bra på så är det att prata- bara att höra av dig!


Bella

2012-09-16 @ 20:46:11
URL: http://ninastrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: